Online collectes

Steun Oekraïne

Er voltrekt zich op dit moment een humanitaire ramp in Oekraïne. Miljoenen Oekraïense mensen zijn ontheemd en op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Als Nicolaaskerk willen wij extra activiteiten ontplooien om de mensen die lijden onder de oorlog in Oekraïne te helpen.

Zondag 13 maart starten wij daarom de donatie campagne “Steun Oekraïne” op onze website. De collecte blijft open zolang dat nodig is.

Met de inkomsten uit de campagne willen wij twee doelen bereiken:

  1. Voedselpakketten en/of medische hulpgoederen verschepen naar de mensen die dat nodig hebben.
  2. Opvang van vluchtelingen, als zij mochten ‘landen’ in Nieuwegein

Wij denken hierbij aan speciale diensten in onze kerk, zodat mensen hun verhaal kwijt kunnen bij onze geloofsgemeenschap. Eventueel opzetten van telefonische hulplijnen en vluchtelingen helpen met bekend te worden met onze samenleving.

Oekraine bijeenkomst

Gemeenten in heel Europa organiseerden op zaterdag 12 maart solidariteitsbijeenkomsten. Het idee kwam van de burgemeester van Florence, Dario Nardella, die ook president is van Europees stedennetwerk Eurocities, een netwerk van 200 steden in 38 landen. Het Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes riepen eerder deze week hun leden op zich achter de actie #CitieswithUkraine te scharen.

Ook Nieuwegein heeft gehoor gegeven aan deze oproep en zaterdag 12 maart is er een bijeenkomst geweest in het van Stadshuis Nieuwegein voor vrede in Oekraïne. Wij waren hierbij als kerkcommissie aanwezig met als doel contact te leggen met organisaties, die kunnen helpen met het realiseren van onze doelen.

Er zijn een aantal contacten gelegd met diverse organisaties waaronder de Gemeente Nieuwegein. Wat betreft het verschepen van voedselpakketten en/of medische hulpgoederen kunnen we misschien aanhaken bij organisaties, die namens het Rode Kruis goederen verschepen naar Polen / Oekraïne.

Mocht u ideeën hebben, of hulp willen aanbieden om onze acties te ondersteunen, dan kunt u contact opnemen met ons kerksecretariaat.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang van onze acties via de Nicolaaskerk website www.nicolaaskerknieuwegein.nl. U kunt op de website online een donatie doen (betalen met iDeal) en eventueel een kaarsje aansteken. 

Telefoon kerksecretariaat: (030) 6031294
Geopend: maandag tot en met vrijdag 9.00 - 12.00 uur