De Collecte in een nieuw jasje - Crowdfunding

Crowdfunding is een term die de laatste jaren steeds vaker te horen is, maar eigenlijk is het een heel ouderwets principe in een nieuw jasje. Crowdfunding betekent dat je met een grote groep mensen gezamenlijk een mooi project financiert. Met crowdfunding kunt u nu kiezen aan welk doel u zou willen bijdragen. Naast de algemene collecte voor het gemeenschappelijk doel hebben wij nog twee Nicolaas doelen gedefinieerd. Het geld wat u (veilig met iDeal) overmaakt komt geheel ten goede aan onze Nicolaaskerk en aan het mooie, dankbare werk, wat onze vrijwilligers binnen de Nicolaas geloofsgemeenschap uitvoeren.

Online collectes

Steun Oekraïne

Er voltrekt zich op dit moment een humanitaire ramp in Oekraïne. Miljoenen Oekraïense mensen zijn ontheemd en op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Als Nicolaaskerk willen wij extra activiteiten ontplooien om de mensen die lijden onder de oorlog in Oekraïne te helpen.

Zondag 13 maart starten wij daarom de donatie campagne “Steun Oekraïne” op onze website. De collecte blijft open zolang dat nodig is.

Met de inkomsten uit de campagne willen wij twee doelen bereiken:

  1. Voedselpakketten en/of medische hulpgoederen verschepen naar de mensen die dat nodig hebben.
  2. Opvang van vluchtelingen, als zij mochten ‘landen’ in Nieuwegein

Wij denken hierbij aan speciale diensten in onze kerk, zodat mensen hun verhaal kwijt kunnen bij onze geloofsgemeenschap. Eventueel opzetten van telefonische hulplijnen en vluchtelingen helpen met bekend te worden met onze samenleving.

Oekraine bijeenkomst

Gemeenten in heel Europa organiseerden op zaterdag 12 maart solidariteitsbijeenkomsten. Het idee kwam van de burgemeester van Florence, Dario Nardella, die ook president is van Europees stedennetwerk Eurocities, een netwerk van 200 steden in 38 landen. Het Genootschap van Burgemeesters en de Vereniging van Nederlandse Gemeentes riepen eerder deze week hun leden op zich achter de actie #CitieswithUkraine te scharen.

Ook Nieuwegein heeft gehoor gegeven aan deze oproep en zaterdag 12 maart is er een bijeenkomst geweest in het van Stadshuis Nieuwegein voor vrede in Oekraïne. Wij waren hierbij als kerkcommissie aanwezig met als doel contact te leggen met organisaties, die kunnen helpen met het realiseren van onze doelen.

Er zijn een aantal contacten gelegd met diverse organisaties waaronder de Gemeente Nieuwegein. Wat betreft het verschepen van voedselpakketten en/of medische hulpgoederen kunnen we misschien aanhaken bij organisaties, die namens het Rode Kruis goederen verschepen naar Polen / Oekraïne.

Mocht u ideeën hebben, of hulp willen aanbieden om onze acties te ondersteunen, dan kunt u contact opnemen met ons kerksecretariaat.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang van onze acties via de Nicolaaskerk website www.nicolaaskerknieuwegein.nl. U kunt op de website online een donatie doen (betalen met iDeal) en eventueel een kaarsje aansteken. 

Telefoon kerksecretariaat: (030) 6031294
Geopend: maandag tot en met vrijdag 9.00 - 12.00 uur

Algemene collecte

In de maand mei hebben we u gevraagd om de collecte, welke wij gedurende enkele weken op de zondagen misten, per bank aan ons over te maken. Hieraan is tot tevredenheid voldaan. Sinds juli 2020 is de kerk weer opengesteld en mogen wij met een beperkt aantal bezoekers weer vieringen verzorgen volgens de richtlijnen van de overheid en het pastoraat.

Helaas is het duidelijk, dat door beperking van het aantal bezoekers de collecte opbrengsten niet genoeg zijn om de kerk draaiende te houden. Daarom vragen wij u om aan uw mooie Nicolaaskerk te denken, als u deze site bezoekt.

Onderhoud Gebouw Nicolaaskerk

Er is voor de komende 6 jaar bij het Rijk subsidie aangevraagd voor het groot onderhoud van de kerk en toren. Als de beschikking positief afkomt, betekent dat voor de geloofsgemeenschap Nicolaas een uitgavenpost van ca. 90.000 euro in 6 jaar, gerekend vanaf 2021. Daarvoor moet een deel van het leien dak van de kerk worden gerenoveerd en is er ook het nodige schilderwerk aan de dakkapellen.

Normaal gesproken kunnen we allerlei activiteiten organiseren om aan geld te komen. Zo zijn dit jaar al een paar activiteiten afgelast in verband met de coronacrisis. Mogelijk dat we in de loop van het jaar weer activiteiten kunnen organiseren. Wij hebben uw hulp hard nodig.

Livestream Video apparatuur

Het doel van deze website is mede om via een kwalitatief goede livestream iedereen via PC, tablet, TV, of mobiele telefoon de Vieringen te kunnen laten bijwonen.

Wij zenden sinds juli 2020 via deze website (livestream) filmbeelden uit van de vieringen in de Nicolaaskerk. Mede dankzij uw giften hebben wij met het tot nu toe ingezamelde bedrag de installatie van de zenderkast voor streamen via het platform van KerkTV kunnen bekostigen. Nu kunt u dus de vieringen in betere kwaliteit via kerkdienstgemist.nl volgen, of eventueel later terugzien. Een prachtig resultaat en wij danken iedereen, die hieraan een steentje heeft bijgedragen! De videostream collecte blijft open om de kosten van de apparatuur voor verbetering van de kwaliteit van de uitzendingen te kunnen bekostigen.

Nogmaals onze hartelijke dank voor uw gift.