De Collecte in een nieuw jasje - Crowdfunding

Crowdfunding is een term die de laatste jaren steeds vaker te horen is, maar eigenlijk is het een heel ouderwets principe in een nieuw jasje. Crowdfunding betekent dat je met een grote groep mensen gezamenlijk een mooi project financiert. Met crowdfunding kunt u nu kiezen aan welk doel u zou willen bijdragen. Naast de algemene collecte voor het gemeenschappelijk doel hebben wij nog twee Nicolaas doelen gedefinieerd. Het geld wat u (veilig met iDeal) overmaakt komt geheel ten goede aan onze Nicolaaskerk en aan het mooie, dankbare werk, wat onze vrijwilligers binnen de Nicolaas geloofsgemeenschap uitvoeren.

Online Collectes

Algemene collecte

In de maand mei hebben we u gevraagd om de collecte, welke wij gedurende enkele weken op de zondagen misten, per bank aan ons over te maken. Hieraan is tot tevredenheid voldaan. Sinds juli 2020 is de kerk weer opengesteld en mogen wij met een beperkt aantal bezoekers weer vieringen verzorgen volgens de richtlijnen van de overheid en het pastoraat.

Helaas is het duidelijk, dat door beperking van het aantal bezoekers de collecte opbrengsten niet genoeg zijn om de kerk draaiende te houden. Daarom vragen wij u om aan uw mooie Nicolaaskerk te denken, als u deze site bezoekt.

Onderhoud Gebouw Nicolaaskerk

Er is voor de komende 6 jaar bij het Rijk subsidie aangevraagd voor het groot onderhoud van de kerk en toren. Als de beschikking positief afkomt, betekent dat voor de geloofsgemeenschap Nicolaas een uitgavenpost van ca. 90.000 euro in 6 jaar, gerekend vanaf 2021. Daarvoor moet een deel van het leien dak van de kerk worden gerenoveerd en is er ook het nodige schilderwerk aan de dakkapellen.

Normaal gesproken kunnen we allerlei activiteiten organiseren om aan geld te komen. Zo zijn dit jaar al een paar activiteiten afgelast in verband met de coronacrisis. Mogelijk dat we in de loop van het jaar weer activiteiten kunnen organiseren. Wij hebben uw hulp hard nodig.

Livestream Video apparatuur

Het doel van deze website is mede om via een kwalitatief goede livestream iedereen via PC, tablet, TV, of mobiele telefoon de Vieringen te kunnen laten bijwonen.

Wij zenden sinds juli 2020 via deze website (livestream) filmbeelden uit van de vieringen in de Nicolaaskerk. Mede dankzij uw giften hebben wij met het tot nu toe ingezamelde bedrag de installatie van de zenderkast voor streamen via het platform van KerkTV kunnen bekostigen. Nu kunt u dus de vieringen in betere kwaliteit via kerkdienstgemist.nl volgen, of eventueel later terugzien. Een prachtig resultaat en wij danken iedereen, die hieraan een steentje heeft bijgedragen! De videostream collecte blijft open om de kosten van de apparatuur voor verbetering van de kwaliteit van de uitzendingen te kunnen bekostigen.

Nogmaals onze hartelijke dank voor uw gift.