Vijfde zondag door het jaar B

Vijfde zondag door het jaar B

07 februari 2021
Categorie: Nicolaaskerk, Vieringen
Uitzending: Kerkomroep, Livestream
 
Livestream viering zondag 7 februari 2021

Dit is de livestream van de Eucharistieviering van zondag 7 februari 2021. Voorganger: pastor Zygfryd Nowara. Organiste: Martha Pel.

Geplaatst door Nicolaaskerk Nieuwegein op Zondag 7 februari 2021
 • Vijfde zondag door het jaar B
 • Eucharistieviering
 • Voorganger(s): pastor Zygfryd Nowara
 • Lezingen: Job 7, 1-4.6-7; 1 Kor. 9, 16-19.22-23; Mc. 1, 29-39
 • Koor: Opnames van het St. Caecilia kerkkoor
 • Organist: Martha Pel
 • Koster(s): Krystyna Vangelakakis

Voorganger(s), lector(en), spreker(s)

 • Pastor Zygfryd Nowara

  Pastor Zygfryd Nowara

  In 1997 ben ik vanuit Polen als priester naar Nederland gekomen. Dat was geen grote verrassing. Al tijdens mijn priesterstudie leerde ik jongeren uit Denekamp (Overijssel) kennen die in Częstochowa waren voor de Wereld Jongeren Dagen. Na mijn priesterwijding ging ik jaarlijks tijdens de vakantie naar een vriend, die als priester al in Nederland werkte. Zo kwam ik ook in contact met Nederlanders. O.a. deze mensen vroegen mij of ik naar Nederland wilde komen. “We hebben priesters nodig” hoorde ik bij elk gesprek.

  Het land en de mensen kende ik al, dus het was voor mij niet zo moeilijk om ‘ja’ te zeggen, toen ook kardinaal Simonis mij dezelfde vraag stelde. Ik heb eerst een toerusting- en taalcursus in Dijnselburg gevolgd. De daar aanwezige priesters lieten mij nader kennismaken met de Nederlandse kerkgeschiedenis en de Nederlandse cultuur en die van het Aartsbisdom in het bijzonder. Het was een goede tijd.

  Daarna heb ik mijn pastorale ervaring opgebouwd in Apeldoorn en later in het parochieverband Overbetuwe en in het parochieverband IJsseldelta (Zwolle en verre omgeving). En in september 2011 ben ik naar Borne verhuisd. Daar bereidde de parochie zich de laatste jaren uit tot een samenwerking van drie parochies met een pastoraal team.

x